Španjolska policija uhitila 50 osoba i zaplijenila 7 tona droge

18.04.2023.

13:58

Autor: Hina/HRT/R.S.

Uhićeno 50 članova kriminalne organizacije

Uhićeno 50 članova kriminalne organizacije

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Španjolska policija uhitila je 50 članova kriminalne organizacije osumnjičene da je s jugozapada Španjolske otpremala kokain i hašiš u druge europske zemlje te zaplijenila sedam tona droge, priopćila je Civilna garda, policija koja je sudjelovala u akciji.

Policija je zaplijenila blizu 2 tone kokaina i 5 tona hašiša.

Akcija kodnog imena CASTLE započela je prošle godine, a u njoj su sudjelovale i policije iz Portugala, Francuske i Velike Britanije.

Kriminalna skupina djelovala je u području primorskog grada Huelve i oko poluotoka Gibraltara, a imala je uspostavljene veze u susjednom Portugalu. Policija je otkrila da čamcima i brodovima nabavljaju i distribuiraju drogu te da imaju suradnike na Kanarskim otocima i u Maroku.

Hašiš su kupovali iz Maroka, a kokain iz Latinske Amerike pa ga morem dopremali na jug Španjolske, od kuda su ga prodavali po Europi, navedeno je u priopćenju. Osumnjičenim osobama zaplijenjena su dva brza čamca, šest automobila, osam motora te elektronski uređaji i veća količina komunikacijske opreme.

Španjolska i Portugal ove godine osjećaju pojačanu aktivnost trgovaca drogom.

Portugalska policija je ranije ovaj tjedan izvijestila da je u prva tri mjeseca zaplijenila više hašiša nego u čitavoj prošloj godini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!