Srbija cijepila ljude iz regije da se ne baci cjepivo

29.03.2021.

18:24

Autor: P.F./Hina

Cijepljenje

Cijepljenje

Foto: Dnevnik / HRT

U Srbiji je tijekom vikenda cijepljeno više od 8500 gospodarstvenika i građana susjednih država, a premijerka Ana Brnabić poručila je da u tom pozivu nije bilo politike, jer je procijenjeno da bi zbog roka uporabe do 1. travnja moralo biti uništeno 20.000 do 25.000 cjepiva AstraZeneca.

Nije bilo nikakve politike u tom pozivu da dođu, niti je bilo politike u njihovom dolasku, rekla je Brnabić za komercijalnu provladinu TV Happy, naglasivši kako Srbija nije htjela dopustiti da cjepiva propadnu, već je odlučeno pozvati regiju na cijepljenje.

Predsjednik Gospodarske komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je da je tijekom vikenda cijepljeno više od 8500 gospodarstvenika iz regije, te da će ih danas i sutra biti cijepljeno i više jer je regija uzajamno gospodarstveno vrlo povezana. Gospodarski sustavi funkcioniraju, uz svakodnevni promet i protok ljudi i robe. Ako sam ja siguran, mora biti siguran i moj suradnik, moramo to shvatiti, rekao je Čadež za Radio-televiziju Srbije.

Samo dan nakon masovnog cijepljenja gospodarstvenika i građana iz regije na tri punkta u Beogradu i Nišu, Srbija u ponedjeljak bilježi 41 smrtni slučaj covida-19, te i dalje visoku dnevnu razinu novih zaraza.

U posljednja 24 sata od 14.079 napravljenih testova 4.512 je bilo pozitivno na koronavirus, a povećan je i broj pacijenata na bolničkom liječenju na 7.116 , od kojih su 252 na respiratorima.

Od početka epidemije u Srbiji je registrirano 590.018 zaraženih covidom, a preminuo je 5.231 pacijent.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!