13:39 / 07.03.2021.

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Sutra 110. Međunarodni dan žena

Sutra 110. Međunarodni dan žena

Sutra 110. Međunarodni dan žena

Foto: Dnevnik / HRT

Sutra se 110. put obilježava Međunarodni dan žena. Sve je počelo kao poziv na jednakost i borba za pravo glasa, a ove se godine taj dan obilježava pod sloganom "Izaberi izazov". Tim povodom žene diljem svijeta iznijele su svoje želje za 2021. - poštovanje, jednakost, nenasilje, kraj pandemije, povratak u školske klupe, bolja mogućnost zaposlenja.

- Studiram na Sveučilištu Istočni Yangon, željela bih da se nastava, koja je zbog pandemije 2020. prekinuta, ove godine ponovno održava u živo, poželjela je Lily Yan, iz Mjanmara.

- Borim se za prava žena, djevojčica i dječaka u Meksiku. Pratim slučajeve nasilja diljem zemlje. Za Dan žena želim pravdu, jednakost za žene i prije svega da nas prestanu ubijati, rekla je Frida Guerrera iz Meksika.

- Ponosna sam na svoju tradicionalnu odjeću. Želim da u 2021. prestanu zlostavljanje i diskriminacija svih žena, izjavila je Mercedes Quispe iz Perua.

- Osnivačica sam i direktorica tvrtke koja se bavi robotikom. Nadam se da će žene ove godine preskočiti barijere na području znanosti i tehnologije i da ćemo potaknuti djevojke da razmisle o karijeri u toj industriji kojom dominiraju muškarci, objasnila je Camille Anton iz Filipina.

- Nogometna sam sutkinja i želim da sve žene budu voljene i sretne u 2021. Svima želim što više nezaboravnih trenutaka, kaže Katerina Monzul iz Ukrajine.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!