U Srbiji obvezne COVID propusnice za ulazak u restorane, kafiće i barove

24.10.2021.

10:07

Autor: HRT

U Srbiji je stupila na snagu obveza o posjedovanju COVID-propusnica za boravak u ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru

U Srbiji je stupila na snagu obveza o posjedovanju COVID-propusnica za boravak u ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru

Foto: Ilustracija / Shutterstock

U Srbiji je sinoć u 22 sata stupila na snagu obveza o posjedovanju COVID propusnica za boravak u svim ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru. 

Na ulicama Beograda održao se prosvjed protiv tih mjera. Trajao je neko vrijeme, ali sve je proteklo mirno.

COVID propusnice obvezne su za ulazak u restorane, kafiće i barove. Sinoć je počela kontrola, a novčano kažnjavanje kreće od ponedjeljka.

Unatoč iznimno brzom porastu broja zaraženih, britanska vlada isključuje mogućnost novog zatvaranja tijekom zime, dok austrijska najavljuje ponovno uvođenje lockdowna, ali samo za one koji nisu cijepljeni.

Svoje domove moći će napustiti samo radi kupnje osnovnih namirnica ili brige za blisku osobu. Austrijski kancelar Alexander Schallenberg tu će odluku donijeti ako broj pacijenata na intenzivnoj njezi dosegne 30 posto opterećenosti kapaciteta.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!