12:25 / 31.03.2020.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

U Italiji zaustavljen rast novooboljelih

Foto: REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Foto: REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Foto: - / REUTERS

Koronavirus najviše muke zadaje Talijanima koji su tjednima u karanteni. Ali iz Italije dolaze i dobre vijesti.
Koronavirus najviše muke zadaje Talijanima koji su tjednima u karanteni. Ali iz Italije dolaze i dobre vijesti. Broj novozaraženih, barem tako tvrde talijanski mediji, i danas je manji nego prijašnjih dana.

Prema podacima Civilne zaštite, koji su objavljeni na konferenciji za novinare u 18 sati, u posljednja 24 sata preminulo 837 osoba i sada je ukupan broj umrlih 12.428. Ozdravilo je ukupno 15.729 osoba, a novooboljelih ima 2.107, odsnosno oboljelih ukupno ima 77.635. Današnji podaci su slični jučerašnjima, što znači da je došlo do zaustavljanja rasta krivulje novooboljelih. No, broj umrlih osoba je još visok, ali virolozi drže kako je riječ o osobama koje su obolile prije uvođenja stroge karantene.

Borba protiv virusa ne posustaje
Što radi talijanska mafija u doba koronavirusa?
Koronavirus - najnovije informacije 

- Rast broja novooboljelih je usporen, sada smo na vrhuncu te krivulje i sada bi ona trebala padati, javio je za Dnevnik 2 Silvije Tomašević.

Dodao je kako je na konferenciji za novinare Civilne zaštite, na kojoj su objavljeni novi podaci, rečeno da su Talijani do sada donirali 75 milijuna eura za pomoć bolnicama.

- Danas je i otvorena nova bolnica, izgrađena upravo novcem od donacija, dodao je Tomašević. Kazao je i kako će se sredinom travnja početi postupno otvarati i tvornice, a pretpostavlja se kako bi se sredinom svibnja situacija mogla vratitiu normalu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!