12:37 / 08.12.2021.

Autor: B.A./Hina/HRT

Ukrajina pozdravila razgovor Bidena i Putina

Sastanak je održan putem videopoziva

Sastanak je održan putem videopoziva

Foto: The White House / Handout via REUTERS

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba rekao je u srijedu za Reuters da su razgovori između američkog predsjednika Joea Bidena i ruskog predsjednika Vladimira Putina omogućili odvraćanje i deeskalaciju.

U prvoj reakciji nekog visokog ukrajinskog dužnosnika na održani videopoziv u utorak između Bidena i Putina, Kuleba je pozdravio napore Washingtona da Rusiju dovede do pregovaračkog stola. 


No dodao je da je prioritet osmisliti nacrt paketa odvraćanja kako bi se Moskvu spriječilo od bilo kakve daljnje vojne eskalacije. 


Sami kontakt služi za odvraćanje i deeskalaciju, rekao je Kuleba o pozivu održanom u utorak. Cijenimo ključni diplomatski angažman SAD-a u naporima da ponovo dovede Rusiju za pregovarački stol.


Biden je upozorio Putina u utorak da će Zapad nametnuti snažne ekonomske i druge mjere Rusiji ako Rusija pokrene novu ofenzivu protiv Ukrajine, dok je Putin tražio jamstva da se NATO neće nastaviti širiti dalje na istok.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!