Hrvatska delegacija MUP-a stigla u Beograd, primio ih Vulin

18:08 / 10.01.2022.

Autor: B.A./HRT

Nenad Periš, otac nestalog mladića

Nenad Periš, otac nestalog mladića

Foto: Milan Maricic/ATAImages / PIXSELL

Od nestanka 27-godišnjeg Splićanina Mateja Periša u Beogradu prošlo je 11 dana, no potraga zasad nije dala nikakve rezultate. Ponovno se pretražuju lokacije na Savi i kopnu, a jučer su se upotrebljavale i termovizijske kamere. U Beograd je danas doputovala visoka delegacija Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. 

U Beograd je danas doputovala visoka delegacija Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske kako bi se informirala o radu srpske policije i dalјnjem tijeku istrage u slučaju nestanka hrvatskog državlјanina Mateja Periša, priopćio je danas MUP Srbije.

Članove visoke delegacije MUP-a Hrvatske primio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Policijske uprave za grad Beograd i pomoćnik direktora policije Veselin Milić. Sastanku je nazočio i otac nestalog mladića, Nenad Periš.

- Ministarstvo unutarnjih poslova od same prijave nestanka daje svoj maksimum kako u ljudskim tako i u materijalno-tehničkim mogućnostima i kapacitetima, rekla je Slavica Radovanović, policijska pukovnica u mirovini u središnjem Dnevniku HTV-a. 

Istaknula je kako vremenski uvjeti ne idu u prilog i otežavaju postupanje policije, ali "dolazak kolega iz Hrvatske može biti samo plus", rekla je. Osvrnula se i informacije koje govore da je pronađen zadnji signal mobitela.

- To je veliki korak naprijed, ako je istinito. Ja nemam tu informaciju, ali ako je zaista pronađen signal on će uvelike pridonijeti pronalasku Mateja ili će nam dati smjernice i putokaze u kojem smjeru se treba kretati istraga policije, rekla je Radovanović.

27-godišnji Splićanin nestao je u Beogradu, kamo je došao na proslavu Nove godine.

- Nije poznato mjesto gdje je Matej upao u rijeku, ako je uopće i upao u rijeku. Da bi se potvrdilo mjesto, trebali bismo imati materijalne dokaze, neke tragove, dijelove odjeće ili bilo što što pripada Mateju, kako bismo sa sigurnošću mogli reći - da, ovdje je upao u vodu, rekao je Časlav Ristić, umirovljeni forenzičar MUP-a Srbije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!