WHO traži od Kine precizne i stvarne podatke o broju zaraženih COVID-om

31.12.2022.

06:57

Autor: M.M./Hina/HRT

WHO traži od Kine precizne i stvarne podatke o broju zaraženih koronavirusom

WHO traži od Kine precizne i stvarne podatke o broju zaraženih koronavirusom

Foto: Jennifer Lorenzini / Reuters

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) traži od Kine da dostavlja precizne i stvarne podatke u realnom vremenskom okviru o epidemiološkom stanju u zemlji, s obzirom na nagli porast zaraženih koronavirusom i oboljelih od COVID-a-19.

Predstavnici WHO-a sastali su se u petak s predstavnicima kineske Nacionalne zdravstvene komisije i Nacionalne administracije za kontrolu i prevenciju bolesti od kojih su zatražili "dodatne informacije o situaciji i ponudili ekspertizu uz daljnju podršku".

- WHO je istaknuo važnost nadgledanja i pravovremenog objavljivanja podataka kako bi se pomoglo Kini i globalnoj zajednici u oblikovanju točne procjene rizika i donošenju efikasnih odgovora, priopćili su iz organizacije sa sjedištem u Ženevi.

Nagli porast broja zaraženih koronavirusom u Kini mnoge je Vlade naveo na uvođenje dodatnih zahtjeva koje moraju ispuniti kineski turisti pri dolasku u određene države.

Samo u prva tri tjedna prosinca 248 milijuna ljudi iz Kine je zaraženo, prema službeno nepotvrđenim unutarnjim procjenama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!