19:22 / 14.10.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Bruxelles budno prati stanje na Kosovu i poziva na dijalog

Peter Stano

Peter Stano

Foto: HRT / HTV

Situacija na Kosovu budno se prati. Europska unija poziva na dijalog. Glasnogovornik Komisije istaknuo je kako postoji praksa da se slanje kosovskih policijskih snaga na sjever koordinira s međunarodnim čimbenicima.

- Ono što se događalo na Kosovu nije povezano s borbom protiv kriminala, korupcije, krijumčarenja ili bilo čega drugog. Povezano je sa širim pitanjem između Srbije i Kosova. Ako jedna strana, službena strana, odluči učiniti nešto na teritoriju koji ima takve specifične karakteristike poput sjevera Kosova i izvor je tolikih rasprava i napetosti, onda pretpostavljate da je, iako ne postoji sporazum kojim se sprečava vlast da izvršava operacije od juga do sjevera, ipak uobičajena praksa da se to koordinira s međunarodnom zajednicom i KFOR-om, a također i da se obavijeste kolege s druge strane, kako bi se izbjegla reakcija ljudi, kao što je to bio sada slučaj, izjavio je Peter Stano, glasnogovornik Europske komisije


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!