U požaru kod Lyona 10 mrtvih, među njima petero djece

16.12.2022.

Zadnja izmjena 18:57

Autor: Zdenka Kardum/Dnevnik/P.F./HRT

Požar u Francuskoj

Požar u Francuskoj

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Velika tragedija u Francuskoj. U požaru u stambenoj zgradi u gradiću blizu Lyona poginulo je desetero ljudi, među njima petero djece od 3 do 15 godina. Još je četrnaest osoba ozlijeđeno, od kojih četiri teško, objavila je policija. Uzrok požara još se ne zna.


Požar je planuo u ranim jutarnjim satima u stambenoj zgradi u graadiću Vaulx-en-Velin pokraj Lyona, potvrdio je francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin.

Na mjesto nesreće poslano je 65 vozila i 170 vatrogasaca koji su ugasili požar. 

U požaru koji je izbio u prizemlju i proširio se na sedmi kat su četiri sobe su teško ozlijeđene, objavile su hitne službe i lokalni mediji.

Požar je ugašen, ali se na fotografijama na društvenim mrežama i dalje vidjelo da je zgrada obavijena gustim tamnim dimom.

Prve informacije govore da je požar izbio u tri sata ujutro, a uzrok požara je za sada nepoznat.

Ministar Darmanin je rekao da je više scenarija. Državno tužiteljstvo u Lyonu otvorilo je kriminalističku istragu kako bi se utvrio uzrok požara. Sumnja se na kazneno djelo. Stanari, pak, tvrde da se zapalio trosjed kojim se koriste skvoteri u prizemlju zgrade.  

- Probudili su me vriskovi susjeda. Htjeli smo pomoći ljudima, ali dim je bio pregust i nije se moglo disati. Vidio sam mrtvu ženu, prepričao je prve slike tragedije za list Le Progres jedan od stanara koji se predstavio kao Muhamed.

Jedna je susjeda izjavila da se još uvijek trese od šoka te da dijete zbog traume nije pustila u školu.

Gradić Vaulx-en-Velin ima 43.000 stanovnika i na lošem je glasu zbog kriminala. Trećina stanovništva, većinom imigranata, živi na pragu siromaštva

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!