ACI očekuje izvrsnu turističku godinu

15.03.2023.

20:04

Autor: Ivana Perić/Dnevnik/HRT

Jahte na moru

Jahte na moru

Foto: Grgo Jelavić / PIXSELL

Najveći lanac marina na Mediteranu i regionalni predvodnik u nautičkom turizmu - ACI u prošloj je godini ostvario gotovo 33 milijuna eura prihoda, što je rekordni rezultat u 40 godina dugoj povijesti te tvrtke. A sudeći po najavama već održanih nautičkih sajmova, sezona 2023., mogla bi nadmašiti rekordnu 2022. godinu.

Izazovna. Tako u ACI-ju opisuju prošlu godinu u kojoj su i uz inflaciju, povećane troškove energenata, robe i usluga postigli rekordne prihode. Razultat je to, ističu, promišljenih odluka, brzih reakcija na zbivanja na tržištu te produktivne suradnje Uprave i zaposlenika. I vjetar u leđa za nove projekte.

- Od 22 marine koje već godinama uspješno funkcioniraju na tržištu, Slano je bila zadnja, otvorena 2016. Ove godine očekujemo pokretanje radova na ACI-jevoj marini u Rijeci i to bi trebala biti zajedno s partnerstvom s Luerssenom - 23. marina u našem portfelju, kaže predsjednik uprave ACI-ja Kristijan Pavić.

U 2023. godini nastavljaju ulagati u marine, s posebnim naglaskom na izgradnju ACI-jeve marine u Rijeci. Nadaju se uskoro dobivanju lokacijske dozvole te potpisu koncesijskog ugovora kako bi krajem godine krenuli s radovima.

Pripreme za sezonu


- Očekivanja su jako dobra, obzirom na nautičke sajmove koji su održani u sječnju i veljači. Imamo jako dobre naznake da bi ova 2023. trebala biti jako uspješna što se tiče nautičkog turizma, kao i prošla 2022. koja je bila rekordna, smatra regionalni direktor za regiju Kvarner ACI-ja Alen Šepuka.

Prošle godine u sustav marina, infrastrukturne radove te unapređenje kvalitete uloženo je gotovo osam milijuna eura - kako bi se pratilo sve zahtjevnije tržište.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!