Butković: Neće biti redukcija struje ni plina, konkretne mjere sljedeći tjedan

24.08.2022.

13:06

Autor: M.M./HRT

Ministar Butković

Ministar Butković

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

Potpredsjednik Vlade Oleg Butković kazao je u srijedu da se na mjerama za ublažavanje posljedica energetske krize intenzivno radi i da neće biti redukcija ni struje, ni plina.

- Radimo na mjerama intenzivno i do kraja ovoga tjedna imat ćemo radnu verziju prijedloga svih mjera, koje obuhvaćaju i mjere za gospodarstvo, i za poduzetnike i za socijalno ugrožene građane, kazao je novinarima Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture.

Treba, istaknuo je, voditi računa da je kapacitet, odnosno financijska moć HEP-a takva kakva je.

- Kroz 10-ak dana izaći ćemo s konkretnim mjerama. Neće biti redukcija niti struje, niti plina, a skladište Okoli puni se kako je i planirano, istaknuo je Butković, uoči sjednice Vlade.

Na pitanje novinara kako komentira izjavu ministra financija Marka Primorca da neće biti novca za pomoć svima, Butković je kazao: Primorac zna financijske mogućnosti proračuna, a to je ključan faktor o kojemu također vodimo računa, ali ići će se dosta široko.

Na pitanje o mogućem iskorištavanju uvođenja eura za neopravdano povećanje cijena, Butković je poručio: Nikakvih zlouporaba ne smije biti. U ovoj energetskoj krizi ima 'lova u mutnom', kada govorimo o cijeni goriva, no Vlada o tome vodi računa.

Neće se, kaže, dozvoliti nikakve zlouporabe pri uvođenju eura koje bi bile dodatni udar na građane.

Na pitanje novinara, Butković je ponovio da intencija novog zakona o pomorskom dobru i morskim lukama ni u kom smislu nije privatizacija na pomorskom dobru ili onemogućavanje građana da ga koriste te da se neće dozvoliti zlouporabe na pomorskom dobru.

Ponovio je da prijedlog tog zakona još nije u javnom savjetovanju, a kada će biti, da očekuje mišljenja sviju zainteresiranih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!