Crikvenička rivijera jedno od omiljenih turističkih odredišta domaćih gostiju

02.09.2022.

07:00

Autor: Klaudia Modrić Plantarić/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Crikvenička rivijera jedno od omiljenih turističkih odredišta domaćih gostiju

Crikvenička rivijera jedno od omiljenih turističkih odredišta domaćih gostiju

Foto: Regionalni dnevnik / HTV/HRT

Crikvenička rivijera jedno je od omiljenih turističkih odredišta domaćih gostiju. Najbrojniji su sa šireg zagrebačkog područja i s istoka Hrvatske.

Tijekom cijele sezone domaći gosti biraju ljetovanja na crikveničkoj rivijeri. Blizina sjevernog Jadrana jedan je od razloga.

- Domaći gosti Crikvenicu oduvijek vole. Oni su nam na drugom mjestu po broju noćenja i broju dolazaka, rekla je Mariana Biondić, direktorica Turističke zajednice Crikvenice.

I dok neki dolaze zbog povoljnijeg smještaja i nešto nižih cijena, Crikvenica u svojoj ponudi ima i luksuzniji smještaj.

- Na taj način privlačimo veliki broj domaćih turista, s obzirom na blizinu, na izvrsnu prometnu povezanost. Imamo jedan hotel koji radi cijelu godinu koji je izvrsno prepoznat od domaćih gostiju, rekla je Lucija Jukić, direktorica prodaje i marketinga, Jadran Crikvenica hoteli i kampovi.

Pandemija je promijenila navike naših ljudi. Poraslo je zanimanje za domaća turistička odredišta tijekom cijele godine jer nažalost mnogima je doći na Jadran u srcu sezone, neostvariv san.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!