07:00 / 04.08.2021.

Autor: Morana Baričević/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Dobar dubrovački srpanj, smiješi se još bolji kolovoz

U Dubrovniku zadovoljni turističkom sezonom

U Dubrovniku zadovoljni turističkom sezonom

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Turističkom sezonom zadovoljni su i u Dubrovniku. U srpnju je ostvareno 50 posto turističkog prometa iz istog razdoblja 2019., dok se bolji rezultati smiješe za kolovoz, ali i rujan i listopad.

Boravak na plaži i šetnja Stradunom nezaobilazne su aktivnosti dubrovačkih gostiju.

- Mislim da su svi, zbog iskustva od prošle godine, shvatili situaciju ozbiljno pa se osjećam sigurno vjerujući da će se ponašati kao što bih i ja - ako se osjećaš loše, izbjegavaj ljude, kaže gost iz SAD-a.

- Osjećamo se sigurno, mnogo je toga što se može vidjeti i doista je savršeno mjesto za odmor u ovom trenutku, priča gošća iz Velike Britanije.

Ovog se ljeta odredišta za odmor biraju u posljednji čas.

- Bukirali smo u ponedjeljak i došli u srijedu, dakle zaista u posljednji trenutak, rekla je gošća iz Velike Britanije.

Iako su dubrovački turistički rezultati ove godine tek na razini četvrtine onih od prije pandemije, srpanj je donio optimizam. Čak 150% bolji od lanjskog, a ujedno na polovici onoga iz 2019.

- Srpanj je tek mjesec koji je donio ozbiljniji turistički promet i ozbiljnije turističke rezultate. Tako da rekla bih još uvijek je sve to nekako dobro, ta brojka na razini godine koja je vjerujem zaista da će rasti značajno, izjavila je Ana Hrnić, direktorica TZ-a Grada Dubrovnika.

Porast prometa bilježi i dubrovačka Zračna luka povezana sa 60-ak destinacija. Iz tjedna u tjedan povećava se broj linija, a time i broj putnika. Najbolje su popunjeni izravni letovi iz SAD-a.

- Svi smo optimistični, svi se nadamo da će situacija nastaviti biti povoljna. Naravno to je povezano nama sa brojem linija i sa turizmom koji će slijediti u narednom periodu. Evo, mi smo realistično optimistični, rekao je Ivan Maslać, komercijalni direktor Zračne luke Dubrovnik.

Preduvjet je, kao i do sada, stabilna epidemiološka situacija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!