13:44 / 28.02.2022.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Fortenova grupa: Naš vlasnik nije Sberbank Europe nego Sberbank Rusija

Fortenova grupa

Fortenova grupa

Foto: Borna Filic / PIXSELL

Sberbank Europe nije vlasnik Fortenova grupe, a situacija sa Sberbank Europe nema nikakav utjecaj na vlasništvo Sberbank Rusija u Fortenova grupi i poslovanje kompanije, objavili su danas iz Fortenove na svojim internetskim stranicama. 

- Kao odgovor na pitanja o mogućem utjecaju situacije sa Sberbank Europe, koja je zajedno sa svojim podružnicama došla pod upravljanje Europske centralne banke ili centralnih banaka država u kojima posluje, na poslovanje Fortenova grupe, kao i vlasništvo Sberbanke u Fortenova grupi, iz Fortenova grupe još jednom pojašnjavamo da je vlasnik udjela u kompaniji Sberbank Rusija te bilo kakav razvoj situacije sa Sberbank Europe nema nikakav utjecaj na poslovanje Fortenova grupu, istaknuli su iz Fortenove.

Navode i da što se utjecaja vlasništva uopće na poslovanje kompanije tiče, kao što je u kontekstu sankcija u proteklih nekoliko dana više puta rečeno, vlasništvo Fortenova grupe nema utjecaj na svakodnevno poslovanje kompanije.

- Kapitalna struktura i likvidnost Fortenova grupe su stabilne, financiranje Fortenova grupe predvode američki investitori HPS Investment Partners, a operativno poslovanje se odvija preko domaćih, lokalnih banaka na tržištima na kojima Fortenova grupa posluje, istaknuli su iz Fortenove.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!