Građani više ne znaju na čemu uštedjeti

10.03.2022.

08:00

Autor: Vesna Ljubo/Žana Morović-Rudić/Regionalni dnevnik/HRT/IMS

Cijene goriva

Cijene goriva

Foto: Regionalni dnevnik / HTV

Rast cijena već prilično osjećamo proteklih mjeseci. Poskupjela je hrana, gorivo, a najavljuje se i poskupljenje struje i plina. Sva ta poskupljenja prelijevaju se i na cijene usluga. Građani više ne znaju na čemu uštedjeti. 

Regionalni dnevnik HTV-a provjerio je što misle Osječani. Iako su nove cijene goriva bile očekivane, građani su zabrinuti. Lančana reakcija poskupljenja već traje neko vrijeme. No, Osječane ipak najviše brine poskupljenje hrane. Sve je poskupjelo, kažu, samo su plaće i mirovine ostale iste. Građani više ne znaju čega se odreći i na čemu uštedjeti. Što će nam preostati kad kupimo hranu, platimo režije i druge usluge vidjet ćemo. A iako rast cijena već dobro osjećamo neko vrijeme, čini se da nas pravi val poskupljenja tek očekuje. Teško ćemo to izdržati bez povećanja plaća i mirovina. Jer ako novca nema - ne možemo ga ni trošiti.

Evo što Osječani kažu na poskupljenja:

Iako je cijena plavoga dizela gotovo dvostruko skuplja u odnosu na lanjsku, riba se još uvijek prodaje po starim cijenama. Ribari i trgovci ribom nadaju se kako će poslovnu godinu izvući tijekom turističke sezone, kada se potražnja ribe višestruko poveća. Kakvo je stanje u Zadru, provjerila je Žana Morović-Rudić:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!