Hrvatska sve više privlači bogate i razmažene goste

20.12.2021.

17:16

Autor: Ivica Đuzel/Regionalni dnevnik/HRT

Tea Mateta

Tea Mateta

Foto: Regionalni dnevnik / HTV

Naše turističko izaslanstvo vratilo se iz Cannesa sa svjetskog sajma luksuznog turizma. Predstavio se rekordan broj hrvatskih hotelijera. Broj rezervacija za iduće ljeto je jako dobar. Hrvatska treba još snažnije pozicioniranje kao destinacija luksuza i kvalitete.

Dok mondene turističke veselile zbog pandemije zbrajaju minuse mala i sigurna Hrvatska sve više privlači bogate i razmažene goste. Stoga su se naši hotelijeri u Cannesu, okupljeni oko HGK i grupacije jedinstvenih luksuznih hotela Stories - predstavili u najboljem izdanju, od Rijeke i Splita do Plitvica i Dubrovnika.

- Možemo reći da je interes za Hrvatsku kao destinaciju u 2022. godini ogroman, a najveći broj stranih agenata bio je sa tržišta SAD-a, Velike Britanije, Ukrajine i Rusije, kaže Tea Mateta, voditeljica prodaje splitskog hotela Briig.

Predstavio se i najveći splitski hotel Le Meridien koji slavi pola stoljeća postojanja i koji u idućoj godina namjerava završiti s temeljitom obnovom soba i svih sadržaja.

- Završavamo ostatak od 200 soba i to uključuje dva nova apartmana. Planirani završetak je 1. travnja 2022. kada će cijeli hotel biti obnovljen - sve sobe, javni sadržaji, restorani. Otvaramo i jedan novi restoran u marini, kaže direktorica prodaje hotela Le Meridien Lav Andrijana Mladina.

Le Meriden neće organizirati doček Nove godine ali drugi veliki splitski hotel s 5 zvjezdica Radisson Blue - hoće. Skromnije i za domaće goste.

- Pošto nikakvih programa nije bilo zadnjih godinu dvije htjeli bi našim građanima pružiti malo zabave. Pokušat ćemo napraviti sve u skladu s mjerama da zaštitimo goste i naše zaposlenike. Nadamo se da će se produljiti radno vrijeme do dva ujutro, poručuje Kristina Rogaljska.

Organiziranih ispraćaja ove turistički turbulentne godine bit će i u drugim hotelima u Splitu. No, čekat će se odluke stožera i pratiti epidemiološka situacija a sam doček prilagoditi aktualnim mjerama.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!