Šibenski hoteli nude vikend aranžmane za domaće

03.03.2021.

07:16

Autor: Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Vikend aranžmani

Vikend aranžmani

Foto: Ana Bralić/Regionalni dnevnik/IMS / HRT

Nakon višemjesečne stanke počeli su se otvarati hoteli na šibenskoj rivijeri. Budući da sada nema kongresnog turizma i inozemnih gostiju, koji su u ovo doba godine punili kapacitete, hotelijeri su se atraktivnim vikend-aranžmanima potrudili privući domaće goste. Koji su se, sudeći prema rezervacijama, zaželjeli putovanja!

Galerija
Vikend u Šibeniku, Foto: Ana Bralić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT
Vikend u Šibeniku, Foto: Ana Bralić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Bez obzira na to bio vikend za Valentinovo ili obični, hotelski aranžmani rasprodani.

- Odaziv je sjajan, znači gosti su se zaželjeli, govori Darko Bastić, direktor hotela.

Jer odlazak na putovanje priziva neka dobra stara vremena.

- Nekako se vratila želja i volja da se barem malo približimo normali koja je postojala prije godinu dana, naglašava Jelena Zrnić iz Poreča.

- Drago mi je da se napokon vraćamo u kakvu-takvu normalu. Svi se pazimo, ali s obzirom na vrijeme, to je dobro, ističe Alen Kalčić iz Poreča.

Sve se organizira strogo u skladu s epidemiološkim mjerama. A sa smanjenjem broja novozaraženih živnulo je domaće turističko tržište.

Definitivno, rezervacije su počele, uglavnom individualne, kako kod hotelijera, tako i u privatnom smještaju. Daleko je to od broja rezervacija u normalnim sezonama, govori Dino Karađole, direktor TZ-a Šibenika.

No, bolje išta nego ništa - složit će se hotelijeri, sada dodatno orijentirani na domaće goste.

One prve u ovom šibenskom hotelu iščekuju čim otvore, početkom ožujka. Interes za Dan žena je odličan, mi smo sad negdje na 80 posto kapaciteta za ta 2 dana, naglašava Iva Mrva, direktor marketinga i prodaje hotelskog kompleksa. I broj radnika, zahvaljujući mjerama, nije se smanjivao. Traži se i dodatna radna snaga.

- Mogu s ponosom reći da smo zadržali sve djelatnike, preko 100 zaposlenika. Iskoristili smo to vrijeme da uredimo hotel, govori Darko Bastić, direktor hotela. - Što više objekata bude otvoreno, više ćemo i radnika zaposliti, naglašava.

Sudeći prema upitima i rezervacijama, otvarat će se. Jer željni su domaći putovanja i opuštanja pa već sada vlada veliko zanimanje za Uskrs i 1. svibnja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!