Hvar proživljava pravu turističku renesansu

16.08.2021.

07:05

Autor: Ivica Đuzel/Mirta Šurjak/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Gužva nikako ne prestaje

Gužva nikako ne prestaje

Foto: Dnevnik / HRT

Jelsa obilježava 110. obljetnicu organiziranog bavljenja turizmom. Hvar ovoga ljeta proživljava pravu turističku renesansu, a na vodećim svjetskim pretraživačima smještaja - slobodnog kreveta nema do rujna. 

Ukrcati se na trajekt za Hvar prava je lutrija. I gužva nikako ne prestaje. Dan i noć. Otok ostvaruje rezultate gotovo kao 2019. I ugostitelji su, naravno, zadovoljni, u Zavali i Jelsi cijene nisu tako "napuhane" kao u mondenom Hvaru ali se dobro zarađuje.

- Sezona je ovdje top i bilo bi dobro da se ovako i nastavi i da se produži, rekao je ugostitelj Antonio Šimić.

Više nitko ne spominje da bi nas kolovoz mogao opet odvući u crveno kao lani.

- Najave do kraja osmog mjeseca i prva polovica devetog su stvarno dobre da možemo očekivati produžetak sezone i stvarno dobre rezultate do pola devetog, naglasila je direktorica TZ-a Jelsa Marija Marjan

Turističku Jelsu guraju odlični kampovi i obiteljski smještaj, a neobnovljeni hoteli ostali su u osamdesetima i štete destinaciji koja slavi 110. godišnjicu bavljenja turizmom.

- Velika je obljetnica, 110 godina organiziranog turizma odlučili smo proslaviti s Danom općine. Općina slavi svoj dan na blagdan Velike Gospe, 110 godina turizma računa se od trenutka kada je otvoren prvi hotel u Jelsi,stari hotel Jadran koji čeka obnovu, istaknuo je načelnik općine Jelsa Nikša Peronja.

Na svečanoj je sjednici općinskog vijeća ulaganje u kvalitetu hotelskog smještaja stoga istaknuto kao prioritet.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!