I ove godine veliki je interes u Istri za kuće za odmor

05.02.2022.

07:00

Autor: Jasminka Kalčić/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Turizam u Istri

Turizam u Istri

Foto: Regionalni dnevnik / HTV

Prošla je turistička sezona u Istri bila iznimno uspješna, iznad svih očekivanja. U toj županiji ne strahuju ni za ovu, najave su zasad jako dobre, a posebice je velik interes za kuće za odmor kojima Istra obiluje.


Mali hotel u središtu Svetvinčenta izvrsno posluje, svemu usprkos.

- Ima puno ljubitelja životinja, prirode, biciklisti dolaze ovamo, ova netaknuta priroda u okolici ih privlači, i taj starinski štih, duša, Svetvinčenat ima tu neku dušu, rekla je Nikolina Licul, voditeljica hotela.

Turisti iz cijeloga svijeta upravo središnju Istru rado odabiru za svoj odmor zbog tamošnjih kuća za odmor i privatnosti koju one nude.

- Popunjenost kreće već od 15.4. tako da možemo biti vrlo zadovoljni, očekujemo dobru sezonu, smještajni su kapaciteti prilagođeni ovom pandemijskom vremenu, iznajmljivači su zadovoljni i očekujemo jako dobru sezonu, rekao je Dean Perković, načelnik općine Svetvinčenat.

- U 2021. godini gotovo do kraja svibnja nismo imali značajniji turistički promet. Za ovu se godinu nadamo da će to biti za prva 4 mjeseca, a onda kad jednom krene vjerujem da će to sve biti u redu, rekao je Denis Ivošević, direktor TZ Istarske županije.

Procijepljenost će ovo ljeto biti kriterij broj jedan.

- Iako smo na 62 posto, ima tu još dosta mjesta za pomak, da budemo u rangu naših konkurenata. Za Istru nema straha da će i 2022. biti iznimno dobra turistička sezona, naglasio je Boris Miletić, istarski župan.

Inače, Istarska je županija već sad među 3 najprocjepljenije hrvatske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!