07:00 / 19.01.2022.

Autor: Klara Dujmović/Regionalni dnevnik/HRT/IMS

Istra - poželjna destinacija sportskog turizma

Istra sportašima sve privlačnija

Istra sportašima sve privlačnija

Foto: HTV / HRT

Istra je izvan glavne turističke sezone poželjna destinacija sportskog turizma. Hoteli su i zimi otvoreni zahvaljujući sportašima na pripremama. I dok ih prošle godine nije ni bilo, ove su se vratili u velikom broju.


Gotovo proljetno vrijeme, izvrsni nogometni tereni i to u blizini hotela - sve su to aduti zbog kojih mnogi klubovi za svoje pripreme biraju Poreč. Među njima je i osječki nogometni prvoligaš. 

Njihov dvotjedni boravak ispunjen je treninzima i utakmicama.

- Ovdje imamo sve potrebne uvjete za dobre pripreme. Tereni su u perfektnom stanju. Hoteli, vrijeme, hrana je na vrhunskom nivou, tako da nije bilo teško odabrati Poreč za novu destinaciju za pripreme, ističe Nenad Bjelica, trener NK Osijeka.

Sportski turizam je izvrstan način za produljenje sezone. U jednom se porečkom hotelu trenutačno odmara 150 sportaša koji će ostvariti oko 2.000 noćenja, što za siječanj nije zanemarivo.

- Osim smještaja, hrane i uvjeta za odmor imamo sjajne nogometne terene s FIFA i FIFA plus certifikatom što je njima bitno da bi se pripremili za nastavak sezone, kaže Eva De Zan Prusina, glasnogovornica Plave Lagune, Poreč.

Uz nogometne ekipe Istru za sportske pripreme biraju i drugi sportaši.

- Želimo postati baza za zimske pripreme svih sportaša. Tu je definitivno i biciklizam koji dolazi u obzir u ožujku s kvalitetnim biciklističkim utrkama kao što su Poreč Trophy i Istarsko proljeće, rekao je Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice Poreč. 

Istra je sportašima sve privlačnija. I to zahvaljujući stalnim ulaganjima koja prate njihove potrebe. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!