Kninjanka postaje Poduzetnički centar

27.05.2021.

16:31

Autor: Ana Štrelov/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Novo ruho Kninjanke

Novo ruho Kninjanke

Foto: HTV / HRT

Planove za razvoj gospodarstva imaju i u Kninu. Bivša tvornica odjeće Kninjanka postat će Poduzetnički centar. Potpisan je ugovor za obnovu i uređenje zgrade, a uz taj, provodi se još pet projekata iz Intervencijskog plana Grada Knina vrijednih 66 milijuna kuna.

Galerija
Novo ruho Kninjanke, Foto: HRT/HTV
Novo ruho Kninjanke, Foto: HRT/HTVPotpisivanje ugovora, Foto: HRT/HTVKninjanka, Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Napuštenoj i derutnoj Kninjanki nakon dva desetljeća je odzvonilo. Novi poduzetnički centar građani podupiru - posebno oni mladi. Gradu treba centar koji će dovesti poduzetnike, a samim time privući mlade obrazovane ljude, kaže Luka Talić.

Da u Kninu baš nema posla, potvrđuje i Blaženka Mandić. A da bi bilo bolje potpisan je ugovor s izvođačem radova od 23,2 milijuna kuna. U roku od deset mjeseci rekonstruirat će Kninjanku u Knin APP.

- Sami konstruktivni dio se ne mijenja uvelike. Mijenja se stara stolarija, stari podovi, idu nove izolacija i fasada. Jedan manji dio objekta se ruši i izgrađuje novi. objašnjava predstavnik izvođača radova Luka Nikolac.

Poduzetnicima i investitorima Knin će sada imati što ponuditi. Od uredskih prostora i konferencijskih dvorana do proizvodnih pogona i skladišta. Otvorila se mogućnost, kaže voditeljica projektnog tima Zdenka Gugo - da se poduzetnicima koji se bave proizvodnim djelatnostima i potencijalnim investitorima izvana ponudi nešto konkretno i privuče ih da dođu tu.

Tik do budućega centra smjestio se Informacijsko-inovacijski inkubator 3i, orijentiran na IT tehnologiju i inovacije koji se odnosi isključivo na one koji tek planiraju krenuti s poslovanjem. I svojim novim poduzetničkim idejama, u centru i inkubatoru pridonijeti poduzetničkom razvoju Knina.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!