07:00 / 27.03.2021.

Autor: Ana Bralić/Regionalni dnevnik/M.M./HRT

Nova šetnica približila Krku Kninjanima

Nova šetnica približila je Krku Kninjanima

Nova šetnica približila je Krku Kninjanima

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U Kninu se europskim novcem uređuje područje oko rijeke Krke i njezinih pritoka. Grad će dobiti nove šetnice, mostove, pješačko-biciklističke staze. Prvi u nizu projekata je most preko rijeke Orašnice koji od danas spaja dvije njezine obale i vodi prema Krkinu izvoru.

Most preko Orašnice bio je preduvjet da se iz središta grada do izvora Krke može urediti pješačko-biciklistička staza duga 3 kilometra.

- Radi se o projektu ukupne vrijednosti nekih 5,8 milijuna kuna, od čega bespovratno dobivamo 4,9 milijuna - nekih 85 posto, a očekujemo i od ostatka ovog dijela, kojeg moramo vlastitim sredstvima osigurati, da ćemo dobiti dio iz ovoga Fonda za sufinanciranje EU jedinica lokalne samouprave, rekao je Marijo Ćaćić, dogradonačelnik Knina.

Nova šetnica približila je Krku Kninjanima. Jer iako je u gradskom okruženju sedam rijeka, nije baš moguće uživati u šetnji njihovim obalama.

Europski novac, osim za poduzetničke i komunalne projekte, planira se iskoristiti i za ovakve koji i domaćima i posjetiteljima osiguravaju uvjete za aktivan boravak u prirodi. Uredit će se cijela Cesarićeva obala duž rijeke Krke, ali i sportsko-rekreacijska zona Marunuša, na suprotnom kraju grada, koja vodi prema mjestu spajanja Krke i Butižnice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!