Međimurje, poželjna destinacija za uživanje i rekreaciju

03.07.2022.

08:51

Autor: Ivica Grudiček/V.K./Vijesti/IMS/HRT

Međimurje, mjesto za uživanje i rekreaciju

Međimurje, mjesto za uživanje i rekreaciju

Foto: HTV / HRT

Turiste sve više zanima sjever naše zemlje, osobito Međimurje koje bilježi tri posto više gostiju nego rekordne 2019. 

Galerija
Međimurje, poželjna turistička destinacija, Foto: HTV/HRT
Međimurje, poželjna turistička destinacija, Foto: HTV/HRT

Međimurje ponovno živi nakon pandemije. Čekaju nas eventi, festivali, GO! V GOrice, Forestland i Porcijunkulovo, izvijestio je iz Čakovca Ivica Grudiček.

Da će godina 2022. biti bolja od 2019. pretpandemijske, smatra Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije.

- Ovih smo dana bolji za 3 posto od 2019. godine što veseli, ali veseli i to što su nam se vratili i strani gosti čiji se broj u zadnje dvije godine prepolovio, rekao je Grula.

Dodaje kako je Međimurje prepoznato kao kompleksna wellness destinacija koja kombinira sadržaje zdravstvenog turizma s aktivnim odmorom te zdravom hranom i prepoznatljivim domaćim vinima. Međimurje se također veže i uz biciklizam te bogatu ponudu kulturnih znamenitosti.

- 2019., Međimurje je premašilo 200 tisuća noćenja. Vjerujem da ćemo do kraja godine biti 5 posto bolji, no uvijek postoji bojazan od epidemije, govori.

Naglašava kako je Međimurje oduvijek bila destinacija s dobrim omjerom kvalitete i cijene. To gosti cijene i svaki gost je dobro došao.

- Pitanje radne snage je kompleksno i teško rješivo. Cijela se država bori s time. Ključno je da ponudimo mladima osim kvalitetnih plaća i kvalitetu života što se u Međimurju nastoji pružiti, istaknuo je Grula.

Dodaje kako srednje škole u Međimurju rade odličan posao te kako obrazuju kvalitetne kadrove te imaju dobar kontakt s gospodarstvom. Na žalost jače turističke destinacije nude primamljive ponude mladima i onda ih je teško zadržati ovdje.

Na pitanje mogu li se turisti privući u Međimurje tijekom cijele godine, Grula je rekao kako je to konstanta i da se razvije turizam 365, dakle cijele godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!