Nepovratne potpore za poljoprivrednike Vukovara

11.04.2023.

13:13

Autor: Vijesti/IMS/HRT

Potpora za poljoprivrednike

Potpora za poljoprivrednike

Foto: HTV / HRT

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i ove je godine pozvao sve poljoprivrednike s područja grada da podnesu zahtjeve za dodjelu nepovratnih potpora u poljoprivredi. 

Korištenjem novca koji im je na raspolaganju mogu povećati konkurentnost svojih proizvoda na tržištu. Svaki korisnik može dobiti najviše 6600 eura potpore, a iznos prihvatljivih troškova ne može biti manji od 130 eura.

- Ove godine imamo i nešto veći broj mjera naglasila bih da smo prepoznali i dali veće mogućnosti za preradu poljoprivrednih proizvoda. Dakle, mjere su uglavnom odnose na primarnu poljoprivrednu proizvodnju, međutim, kako bi više pomogli i onim poljoprivrednicima koji se bave preradom proizvoda, omogućili smo im i marketinške aktivnosti, edukaciju, promociju proizvoda, istaknula je Kristina Bilić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Vukovara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!