07:00 / 11.02.2021.

Autor: Regionalni dnevnik/HRT

Ni koronavirus nije zaustavio brendiranje Like

Jedinstvene drvene tabele za svakog proizvođača

Jedinstvene drvene tabele za svakog proizvođača

Foto: HTV / HRT

Robna marka Lika Quality jamči izvornost i kvalitetu onoga što se kupuje. Da bi kupcima olakšala put do proizvoda, Lokalna akcijska grupa Lika izradila je jedinstvene drvene tabele za svakog proizvođača.

Marketing bi trebao povećati prodaju proizvoda izravno s kućnog praga - vizualno, svi su ujedinjeni jedinstvenim tabelama.

- Mi imamo kvalitetne proizvode i proizvođače koji te proizvode dobro proizvode, međutim njima je definitivno potrebna pomoć u marketinškom dijelu. Znači, kako promovirati taj njihov proizvod, kako ga plasirati na tržište da on bude prepoznatljiv, ističe Ivana Starčević, voditeljica LAG-a Lika.

Tako se kupce željne kvalitetnih domaćih proizvoda - sira, pita, rakije, krumpira, svega čime Lika obiluje - upućuje na mjesta gdje ih mogu kušati i kupiti, a zajamčena je i izvornost proizvoda.

- Trudimo se napraviti jedan proizvod na tradicionalan način tako da naši gosti znaju prepoznati naš trud i zalaganje i vidi se da se prepozna ta domaća kvaliteta, kaže Ivan Vlainić, proizvođač ličke rakije.

- To je proizvod rađen na tradicionalan način, što znači, ručno je rađen bez ikakvih konzervansa, aditiva i dodataka hrani, kaže Marinka Barićević, proizvođačica ličke štrudle.

- To je njima jamstvo da je taj proizvod, da su naši proizvodi proizvedeni ovdje, autohtoni, domaći proizvodi koji su s ovog područja, ističe Danijela Jerbić iz Sirane Vegium u Baškim Oštarijama.

Ni kriza izazvana koronavirusom nije zaustavila rad na brendiranju Like.

- Bazirali smo se na društvene mreže, na web, na online edukacije, seminare itd. i zadovoljni smo na način kako sve to funkcionira, ističe Petra Kovačević iz Lika destinationa.

Lika je ekološka oaza koju treba zaštititi i tako je očuvati. Više od 150 proizvoda u sustavu Lika Quality jamac je budućnosti ovoga kraja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!