Sindikati pozdravljaju izbor novih direktora podružnica Zagrebačkog holdinga

12.11.2021.

19:44

Autor: Lucija Judnić/Dnevnik/IMS/I.B./HRT

Zagrebački holding

Zagrebački holding

Foto: Dalibor Urukalovic / PIXSELL

Uprava Zagrebačkog holdinga imenovala je nove voditelje podružnica i direktore povezanih trgovačkih društava. Čelne ljude dobili su Čistoća, Vodoopskrba i odvodnja, Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo i Gradska plinara Zagreb - opskrba.

Davor Vić, Jeronim Tomas, Marko Šarić i Davor Poljak izabrani su na četiri ključne pozicije, kako ih je nazvala Uprava Holdinga. Javnosti nepoznati, ali, prema životopisu, stručnjaci u sektorima koje su preuzeli.

"Novi voditelji podružnica/društava imaju veliko radno i rukovodeće iskustvo te očekujemo da će napraviti brzu analizu postojećeg stanja i preuzeti operativno poslovanje", priopćeno je iz Zagrebačkog holdinga.

Iz Holdinga su poručili da su daljnji potezi Uprave vezani za donošenje poslovnog plana te nastavak pregovora sa socijalnim partnerima.

"Jedna od ključnih zadaća bit će kontrola i zaustavljanje nepotrebnih troškova te izrada podloga za restrukturiranje Holdinga", priopćeno je iz Zagrebačkog holdinga.

Sindikati pozdravljaju izbor novih voditelja podružnice.

- Vidjet ćemo što će te četiri osobe moći napraviti i što će ponuditi. Ono što je bitno je da krenemo svi skupa dalje na u biti ključne stvari jer ovo sada što se dogodilo je resetiranje postojećeg sustava, rekao je predsjednik sindikata Zagrebačkog Holdinga ZET Zagreb Dražen Jović.

Ipak smatraju - kraju treba privesti i ostale javne natječaje kako bi počela sistematizacija u poduzećima i njihova reorganizacija.

Oporba kaže da nesnalaženje u vođenju grada vidi svaki tjedan i da s izborom novih voditelja podružnica - aktualna vlast kasni.

Do kraja sljedećeg tjedna očekuju se i ostala imenovanja, a uz to i novi natječaji, kao i obraćanje nove Uprave Holdinga i voditelja, koji bi trebali predstaviti svoje prve poteze i plan reorganizacije poduzeća.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!