Osam tisuća turista odmara se u Istri

14:12 / 03.01.2022.

Autor: Elvira Dizdarević/Dnevnik u podne/HRT

Blagdani u Istri

Blagdani u Istri

Foto: Dnevnik / HRT

Strože epidemiološke mjere u Istri ne sprječavaju turiste da dolaze i zimi, pa ih se na poluotoku svakoga dana odmara oko osam tisuća, čak i u kampovima. Najviše ih je u Poreču i Rovinju.

Nije Rovinj turistički biser samo ljeti. Gužva je i za novogodišnje praznike. Tu se odmara otprilike tri tisuće turista.

Ovo društvo u Rovinju je inače ljeti, a sada je izbor pao na luksuzan smještaj u starogradskoj jezgri. Prvi su put u Rovinju za Novu godinu i vrlo su zadovoljni. Advent je, kažu, predivan.

I Zagrepčani oduševljeni gradom i hotelom. Jedan je od čak osam otvorenih hotela iz iste grupacije za ove zimske praznike.

- Očekujemo više od 2200 gostiju, 190 posto više nego lani. Najviše ih je iz Hrvatske, 40 posto, zatim iz Njemačke, Slovenije i drugih zemalja šire regije, kaže David Flam, direktor marketinga Maistre.

Za sve njih pravila su jasna: COVID potvrde, negativan test ili testiranje u samom objektu.

Čuva se zdravlje gostiju i u Poreču. Zato su ovaj hotel za doček Nove godine izabrali turisti iz čak 15 zemalja. I unatoč gužvi u lobiju, pa i restoranu, pravila se poštuju.

- Valamar je od samog početka pandemije uveo program V Health and Safety tako da svi gosti mogu biti sigurni da je u hotelu sve prema epidemiološkim mjerama, kaže Dražen Mofardin, direktor hotela Valamar Diamant.

Poreč doista nudi paket - 10-ak otvorenih hotela i, uz poštovanje epidemioloških mjera, cijeloga dana adventski događaji na čak pet lokacija u gradu. Očekuju oko 12 tisuća noćenja.

To jest manje nego rekordnih godina, ali prema planu. A on budi i nadu u bolju predsezonu, pa i uspješan vrhunac turističke sezone u godini za koju svi imamo jednaku želju - da se pandemija završi što prije. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!