Lokalna gastro i enoponuda jedan je od vodećih motiva za putovanje u neku destinaciju. Na gastroputu idućih dana naći će se i Novi Vinodolski, koji je ispunjen mirisima dobre hrane.
01.05.2025.
21:05
Autor: Dajana Kruneš/S.M./Dnevnik/HRT/Hina
Lokalna gastro i enoponuda jedan je od vodećih motiva za putovanje u neku destinaciju. Na gastroputu idućih dana naći će se i Novi Vinodolski, koji je ispunjen mirisima dobre hrane.
U iduća četiri dana Novi Vinodolski bit će prava mala gastro destinacija. Započeo je Altroke Food Festival, pripremat će se raznovrstna jela, bit će kreativnih interpretacija što domaćih što stranih specijaliteta, kazala je za središnji Dnevnik HTV-a novinarka Dajana Kruneš.
U Novom Vinodolskom popunjeni su kapaciteti, ne samo na Vinodolskoj rivijeri, nego i na ostalim kvarnerskim destinacijama. Na Kvarneru trenutačno boravi više od 30.000 gostiju, a otvoreno je oko 180 hotela.
- Što se tiče statistike, možemo reći kako je prošli mjesec u odnosu na isto razdoblje lani i u noćenjima i u dolascima bio bolji za 25%, odnosno 21%. Kada se gleda od početka godine, pa do kraja travnja također je porastao broj noćenja i dolazaka i to za 5%, odnosno 6%, dodala je Dajana Kruneš.
Dobra predsezona na Kvarneru nije nešto što se dogodilo preko noći. To je rezultat višegodišnjeg intenzivnog truda i rada na motivima dolazaka u destinaciju, istaknula je Kruneš i kazala kako se na valu dobrih rezultata predsezone, ulazi se i u one glavne vruće mjesece.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora