Šimac: Rezervacije u hotelu veće su nego prošle godine u ovo doba

03.06.2021.

14:21

Autor: Studio 4/IMS/HRT/S.M.

Dragan Šimac

Dragan Šimac

Foto: HRT / HTV

Blagdan Tijelova je službeni početak turističke sezone u Hrvatskoj. Rezervacije su porastu, posebno za nautiku i kampove, a nešto manje za hotele. Nedavno su u Zadar stigli poljski novinari kako bi svojim reportažama približili zadarsku turističku destinaciju na poljskom tržitu nakon pandemije. Dragan Šimac, direktor hotela Pinije u Petrčanima, kazao je za HTV-ov Studio 4 da je ondje u porastu broj rezervacija u odnosu na prošlu godinu u ovo vrijeme. 

- Prošle godine smo otvorili hotel u lipnju s 260 gostiju, a ove godine čak prije Uskrsa bilo ih je 600. Mogli smo imati i pun hotel, ali nismo zbog epidemioloških mjera, kazao je Šimac. 

Istaknuo je da se gosti ne boje doći u hotel jer imaju puno povjerenje i sigurnost. Kaže da ne nude samo "sunce i more", već nude i različita događanja, zabavu, roštiljadu te da su gotovo svakog vikenda neka događanja. 

Među aktivnostima gostima se nudi i mogućnost da zasade stablo u blizini. 

- Piniju može zasaditi svatko. Ponudili smo to gostima koji nam se svake godine vraćaju, pa oni mogu i vidjeti svoje prve borove. Za jedan par iz Slovenije koji se vraća već 15 godina pripremili smo također jedan bor, oni će ga posaditi i bit će to njihov bor zauvijek, izjavio je. 

Dodao je da su većina gostiju koji su sada u hotelu domaći, a posebno je zadovoljan dolaskom poljskih novinara. 

- Ostavili smo jako dobar dojam na goste iz Poljske i siguran sam da možemo računati na njih, izjavio je. 

Napominje da su rezervacije hotela Pinija svakoga tjedna sve veće. Epidemioloških mjera i dalje se držimo i bitno nam je da nam se gosti vraćaju te dolaze novi, istaknuo je Šimac.    

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!