U Industrijskoj zoni Bakar otvoren trgovački centar vrijedan 35 milijuna eura

19.04.2023.

15:50

Autor: T.D./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Goran Kovacic / Pixsell

U Industrijskoj zoni Bakar na Kukuljanovu u srijedu je otvoren novi trgovački centar "Galerija Bakar", na površini većoj od 30.000 četvornih metara, u koji je uloženo oko 35 milijuna eura, a posao će u njemu naći 350 djelatnika.Kako se navodi u priopćenju "Galerije Bakar", novi trgovački centar osmišljen je kao 'retail park', odnosno niz trgovačkih jedinica koje se nalaze u istom kompleksu, pri čemu svaka od njih ima zaseban vanjski ulaz. 

Maloprodajna površina centra premašuje 30.000 četvornih metara, što ga ujedno čini i najvećim trgovačkim središtem u Bakru i okolici, a otvara se i 350 novih radnih mjesta te će se uprihoditi dodatna sredstava u lokalni proračun za razvoj infrastrukture i kvalitetniji životni standard građana, stoji u priopćenju. 

- Trenutno se u Industrijskoj zoni Bakar gradi 20 hala, u tijeku je natječaj za projektiranje velikog sportskog centra s tri bazena i dvoranom te poslovnim prostorima, a sve smo bliže i realizaciji izgradnje dječjeg vrtića. Ove godine bit će zaposleno više od 500 ljudi u Industrijskoj zoni Bakar, od toga više od 350 u 'Galeriji Bakar', kazao je Tomislav Klarić, gradonačelnik Grada Bakra.

- U prvoj fazi izgradnje specijaliziranog trgovačkog centra Galerija Bakar 15 brendova otvorit će svoja vrata, a kupci će na raspolaganju imati 550 parkirnih mjesta. Ukupna investicija za prvu fazu iznosi oko 35 milijuna eura, naveo je Neven Marić, ispred investitora AM PS Lambda Nekretnine d.o.o. 

- Na južnom dijelu zemljišta, za otprilike godinu dana, vrata će otvoriti još pet trgovina, samostojeći restoran brze prehrane McDonald's i skladište, a investicija za drugu fazu iznosi više od 10 milijuna eura. Sve faze razvoja projekta od financiranja, kupnje zemljišta, projektiranja i najma prostora, gradnje te rekonstrukcije, ne bi bile moguće bez naših partnera Grada Bakra, Industrijske zone Bakar, nadležnih službi Grada Bakra i Primorsko-goranske županije te komunalnih poduzeća, BKS banke, poduzeća Brodokomerc Nova, tvrtke Spiller Farmer, Arhinet d.o.o., Elterm d.o.o. te naših zakupnika-, istaknuo je Marić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!