26. obljetnica Oluje po epidemiološkim mjerama

02.08.2021.

21:06

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/D.D.

26. obljetnica Oluje po epidemiološkim mjerama

26. obljetnica Oluje po epidemiološkim mjerama

Foto: Dnevnik / HRT

Za 26. obljetnicu Oluje sve je spremno, već drugu godinu za redom proslava Oluje održava se uz pridržavanje epidemioloških mjera.

- Lani je bila prva godina, tu smo htjeli poslati jasne i važne poruke i u tome smo uspjeli uz veliku potporu javnosti. Ove godine ne ide cijela Vlada, nekako kroz razgovor smo utvrdili da se ove godine ne ide, izjavio je Boris Milošević, potpredsjednik Vlade.

- To nije korak unazad, od politike uključivosti i pomirenja se neće odustati i uvijek će se slati poruke onako kako smo započeli mandat. Moj neodlazak ne znači odustajanje od te politike ili slanje neke druge poruke, dodao je.

Središnja svečanost Oluje održat će se na stadionu nogometnog kluba Dinara u Kninu.

- Ministarstvo hrvatskih branitelja podupire niz gradova, općina, županija i udruga iz Domovinskog rata koje organiziranje obilježavanje ovog važnog datuma u svojim sredinama, u svojim županijama, općinama i gradovima. Za sad imamo negdje oko 15 potpora koje smo pružili diljem Lijepe naše, kaže Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!