30 godina SOS dječjeg sela

25.07.2022.

07:29

Autor: Mateja Ribičić/Dnevnik/HRT

30 godina SOS dječjeg sela

30 godina SOS dječjeg sela

Foto: HRT / HRT

SOS dječje selo ostavilo je neizbrisiv trag u životima mnogih. Već tri desetljeća jedina je obitelj djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Nastavlja i dalje punim srcem jer ni jedno dijete ne bi smjelo odrastati samo.

U sklopu kampanje Ostavi neizbrisiv trag Udruga SOS Dječje selo Hrvatska organizirala je, na Bundeku, likovnu radionicu.

- Kreirali smo jedan zajednički rad, jedno drvo gdje su djeca sa svojim ručicama umuljali se u boju i napravili zajednički rad koji ćemo kasnije u SOS dječje selo i poslati da ga druga djeca korisnici sela završe – izjavila je Romana Nikolić, voditeljica likovne radionice.

Navršilo je SOS Dječje selo 30 godina, tijekom kojih su skrbili više od 800 djece.

- Dječje selo je udruga koja pruža dugoročni tip skrbi i djeca su zapravo u našoj skrbi i pružamo im podršku dok se u potpunosti ne osamostale i mogu se brinuti o svojim životima – istaknula je Neža Šiptar, SOS Dječje selo Hrvatska.

Trenutno u SOS Dječjem selu odrasta 240 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, koja svakako zaslužuju odrastati u mirnom i sigurnom okruženju. A imaju želje kao sva djeca - poneku igračku ili izlet.

U crtanju i odrastanju mogu im pomoći svi i tako postati njihovi prijatelji. Biti dijelom nečijeg djetinjstva najbolji je trag koji možemo ostaviti iza sebe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!