16:49 / 08.03.2022.

Autor: B.A./HRT

Aladrović: Moj mandat od prvog je dana na raspolaganju premijeru

Josip Aladrović

Josip Aladrović

Foto: HTV / HRT

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne skrbi Josip Aladrović, kojemu je jučer ukinut imunitet, rekao je danas da ga do sada nitko iz DORH-a ili drugog državnog tijela vezano za to pitanje nije kontaktirao. Dodao je da u ovom trenutku ne razmišlja o ostavci te poručio da je njegov mandat od prvog dana na raspolaganju premijeru.

Vlada je zaprimila zahtjev za ukidanje imuniteta Aladroviću radi pokretanja postupka za djelo za koje je propisana kazna do pet godina zatvora. Aladrović je navodno povezan s nezakonitim zapošljavanjem u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (HZMO), koji je vodio prije nego što je preuzeo ministarsku dužnost. Aladrović je, navode mediji, sebi bliskim kandidatima osiguravao pitanja kako bi se pripremili za natječaje i, s obzirom na prije pripremljene odgovore, dobili posao u HZMO-u.  

- Na sva pitanja ću dogovoriti. Smatram da apsolutno nema nikakve krivnje u onome što se stavlja na teret, ali to je jedan proces koji će trajati, rekao je danas Aladrović, dodavši da bi u ovom trenutku bilo kakvo prejudiciranje s njegove strane bilo apsolutno nepotrebno.


- DORH je neovisna institucija, ja poštujem njihov rad i čekam da se netko iz DORH-a meni obrati. Pretpostavljam da je to sljedeći korak, rekao je.


Aladrović, koji je danas sudjelovao u pregovorima sa sindikatima, na novinarski upit koliko je hendikepiran potezima DORH-a i hoće li uopće biti ministar do sljedećeg sastanka odgovorio je da je neovisno o tome ministar u Vladi te da predstavlja i pregovarački odbor Vlade.


- Ne bih rekao uopće da je hendikep, dodao je.


Upitan kakvo je stajalište premijera Andreja Plenkovića, Aladrović je rekao da je ono izraženo kroz to što je i danas dio pregovaračkog tima i Vlade te da će razgovarati o tome i budućnosti. Naglasio je da se govori tek o predistražnim radnjama.


- Vidjet ćemo što se stavlja na teret i sukladno tome će se donositi odluke, poručio je Aladrović.


Što se tiče njegova mandata u Vladi, rekao je da je on od prvog dana na raspolaganju premijeru.


- Premijer je taj koji odlučuje s kim radi u Vladi i ja ću tu odluku apsolutno poštovati, poručio je.

Aladrović je rekao da u ovom trenutku ne razmišlja o ostavci te da sigurno neće biti niti smatra da jest teret Vladi, ali da je odluka na premijeru ako se to u bilo kojem trenutku pokaže. Dodao je kako smatra da korektno obavlja svoj dio posla u Vladi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!