11:26 / 09.04.2021.

Autor: HRT

Plenković posjetio Koprivnicu, obišao Podravku

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Koprivnicu.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Koprivnicu.

Foto: HRT / IMS

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Koprivnicu. S gradonačelnikom Mišelom Jakšićem i koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom razgovarao je o infrastrukturnim projektima, među kojima su izgradnja brze ceste od Križevaca do Koprivnice te pruga od Zagreba do granice s Mađarskom. Premijer je obišao i Podravku koja je nedavno dobila novo vodstvo.

- Ono što je posebno bitno jest da je dionica skočila u prvih nekoliko mjeseci 2021. za više od 15 posto, da se radi na racionalizaciji poslovanja, da će radnici prosječno dobiti 400 kuna veću plaću za travanj, dakle početkom svibnja te da je kompanija zdrava, rekao je.

Komentirao je i aktualnosti, cijepljenje i dug veledrogerijama. Objasnio je da ministri Beroš i Marić i dalje razgovaraju s predstavnicima veledrogerija, da je isplaćeno 980 milijuna kuna i da će pronaći rješenje za normalnu isporuku.

- Nemamo sistemski problem, rekao je Plenković.

- Pronaći ćemo rješenja koja će omogućiti normalnu isporuku lijekova i funkcioniranje zdravstvenog sustava, a obveze će se rješavati. Mislim da će sve bolnice dobiti lijekove, kazao je.

Vezano uz Zakon o udomiteljstvu, rekao je da, "ako postoje neka uska grla u zakonu, to treba promijeniti".

Na pitanje kako motivirati ljude na cijepljenje, naglasio je da je to ključno za izlazak iz ugroze koje epidemija predstavlja.

- Imat ćemo 2,6 milijuna doza do 30. lipnja. Treba slijediti stavove struke, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!