19:38 / 15.04.2021.

Autor: V.K./HRT/Hina

Apel Komore: Stop nasilju prema socijalnim radnicima i djelatnicima

Nasilje

Nasilje

Foto: Ilustracija / Pixabay

Iz Hrvatske komore socijalnih radnika u četvrtak su najoštrije osudili današnji fizički napad na radnike i djelatnike sustava socijalne skrbi u kaštelanskom Centru za socijalnu skrb.

Prilikom obilaska korisnika fizički su napadnuti pravnica, psiholog i socijalni radnik.

- Nasilje, kako fizičko tako i govor mržnje, kao i neprimjerene izjave javnih osoba, koje ne pridonose poboljšanju kvalitete rada djelatnika sustava socijalne skrbi, istaknuli su iz Komore socijalnih radnika te uputili apel predsjedniku Republike, premijeru, Vladi i resornom ministru, kao i nadležnim institucijama, da sukladno svojim ovlastima naprave sve da zaštite radnike i stručne djelatnike u Hrvatskoj.

Tri djelatnika kaštelanskog Centra za socijalnu skrb napadnuta su u četvrtak popodne, a kako se doznaje u splitskoj policiji oni su lakše ozlijeđeni prilikom obavljanja poslova na terenu. Zatražili su liječničku pomoć u Domu zdravlja u Kaštelima, te su im utvrđene lakše ozljede. Napad se dogodio oko 13:30 sati, a privedene su tri osobe.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!