Ban Toskić: Nismo dobili javnu ispriku

21.04.2021.

08:45

Autor: Studio 4/HRT/I.B.

Nataša Ban Toskić

Nataša Ban Toskić

Foto: HTV / HRT

Koordinacija obiteljske medicine KOHOM zahtjeva javnu ispriku ravnatelja HZZO-a. Svojom izjavom na Saborskom odboru za zdravstvo i socijalnu politiku ravnatelj Lucijan Vukelić ih je, kažu, ljudski i profesionalno uvrijedio, omalovažio i izvrgnuo ruglu.

Studio 4

Studio 4

Foto: HTV / HRT

- Nismo dobili javnu ispriku, rekla je  dr. Nataša Ban Toskić, predsjednica Koordinacije liječnika obiteljske medicine.

- Nažalost, ravnatelj HZZO-a to je izgovorio i u raspravi o budućoj reformi primarne zdravstvene zaštite o čijem sadržaju nitko ne zna ništa, a pogotovo ne nitko iz primarne obiteljske medicine. Smatramo da je ovo jedna potpuno nevjerojatna izjava najodgovornije osobe u državi u osiguravajućem društvu koja pokazuje da namjerno ne iznosi istinite podatke jer je nemoguće da ravnatelj HZZO-a ne zna, koliko je obiteljska medicina, kao i svaki drugi segment zdravstvenog sustava, u prošloj godini i u ovoj godini radio, naglasila je.

- Što se tiče samog cijepljenja ravnatelj Lucijan Vukelić očito ne poznaje i ne razumije proces cijepljenja, način na koji se cjepivo skladišti i koristi, rekla je.

- A što se tiče pet pacijenata dnevno, imam konkretno slučaj da imam 1700 pacijenata. Kada bih cijepila pet osoba dnevno trebalo bi mi 360 dana samo za prvu dozu - što je neučinkovito u potpunosti besmisleno cijepljenje, istaknula je.

- Liječnicima je potrebna puna potpora javnosti i pacijenata, a naročito struktura. Ulažu jako velike napore. Potrebno je strašno puno entuzijazma i odricanja za suočiti se sa svim onim što pandemija donosi. Stoga ovakav govor koji omalovažava i vrijeđa na neki način potiče i javnost da se na isti način odnosi prema liječnicima, doista ne pridonosi nikome i nije primjereno za one koji rukovode sustavom, naglasila je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!