Koliko je donacija HCK primio i podijelio za Banovinu nakon potresa?

28.12.2021.

12:33

Autor: Igor Ahmetović/Dnevnik/IMS/HRT

Hrvatski Crveni križ u Petrinji

Hrvatski Crveni križ u Petrinji

Foto: Dnevnik / HRT

U povodu godišnjice potresa na Banovini, Hrvatski Crveni križ u Petrinji je podnio izvještaj o prikupljenim i podijeljenim materijalnim i financijskim donacijama. Istaknuto je da su aktivnosti Crvenog križa nakon potresa bile najveće u povijesti društva nakon Domovinskog rata. 


Istaknuto je da su aktivnosti Crvenog križa nakon potresa bile najveće u povijesti društva nakon Domovinskog rata. Podijeljeno je 125 tisuća paketa hrane, 313 tona higijenskih potrepština i više od 730 tisuća litara pitke vode. Sve to ne bi bilo moguće bez 1600 djelatnika i više od 5 tisuća volontera Crvenog križa iz cijele Hrvatske.

- Ogroman posao je napravljen isto tako u dijelu distribucije sredstava za grijanje, grijalica, deka, madraca. Sve ono što je bilo potrebno kako bi se ljudi koji su nastradali, koji su ostali bez krova nad glavom mogli smjestiti u kontejnere ili neke zamjenske objekte, naglasio je Robert Markt, izvršni predsjednik HCK.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!