19:12 / 15.12.2021.

Autor: Dnevnik/P.F./HRT

Beljak za Dnevnik HTV-a o agresiji u Saboru: Raspudić žestok, čestitam Grbinu na staloženosti

Krešo Beljak

Krešo Beljak

Foto: Dnevnik / HRT

Predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak komentirao je za središnji Dnevnik HTV-a današnje saborsko zasjedanje koje je bilo obilježeno optužbama, uvredama i povišenim tonovima na rubu fizičkog incidenta. Burna rasprava o izmjeni Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti kulminirala je sukobom mostovaca i Peđe Grbina.

Na činjenicu da su na TV ekranima scene iz Sabora izgledale loše, Krešo Beljak je rekao kako je poslije u medijima popratio te nemile scene i da je to bilo neusporedivo blaže nego što je to izgledalo uživo, na licu mjesta.

- Doista sam imao dojam da će se potući, Raspudić je prilično žestoko došao iz druge prostorije ispred Grbina, vrijeđati ga, nije bilo ugodno slušati. Ne znam kako bih se ja ponio na mjestu Grbina, mogu mu samo čestitati što je ostao staložen, rekao je Beljak u središnjem Dnevniku HTV-a.

Na pitanje odakle takva agresija u Hrvatskom saboru Beljak je odgovorio da se takve scene prije baš nisu mogle vidjeti.

- Ne mogu to doista objasniti, ali to je već nekoliko zadnjih tjedana drugi ili treći put. Prije nekoliko dana imali smo slušaj čovjeka koji je rekao da mu sad dopušta govoriti, mislim da se radilo o kolegi Zekanoviću, što će sljedeći put, ne znam. Doista ne znam od kuda takva agresija i meni se čini da je to nešto čemu nema mjesta na hrvatskoj parlamentarnoj sceni i nadam se da su to samo izuzeci i da se to neće ponavljati u budućnosti, rekao je Beljak.

Za današnji prosvjed pred Saborom gdje su zastupnike dočekali prosvjednici, antivakseri, protivnici COVID potvrda Beljak je rekao kako misli da to nije jednostrana stvar.

- Mislim da se ne radi isključivo o ljudima koji su protivnici cijepljenja, mada ima i njih, tzv. antivaksera. Mislim da se dobar dio ljudi u Hrvatskoj pita, da ima velike upitnike nad glavama što se to događa, ali isto tako te upitnike imam i ja, imaju ih i ostali političari, uvjeren sam u to. Mjere koje su na snazi u Hrvatskoj i koje će biti na snazi ne odudaraju od mjera koje su na snazi u većem dijelu Europe, a čak su i blaže. Shvaćam da postoje pitanja i djelomično je odgovorna politika zato što nije dala adekvatne odgovore. Neki puta je odgovor "ne znam ni ja", ne znaju oista niti političari, niti stručnjaci 100% što je, ali u ovom slučaju kad je riječ o bolestima onda svatko razuman će prije vjerovati liječniku nego nekome tko nije liječnik, naglasio je Beljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!