07:34 / 05.03.2021.

Autor: Vicko Dragojević/Regionalni dnevnik/HRT/V.G.

Besplatni godišnji odmor za liječnike COVID bolnice u Dubravi

COVID bolnica u Dubravi

COVID bolnica u Dubravi

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Brojni privatni iznajmljivači s krajnjeg juga Hrvatske odlučili su besplatno ponuditi smještaj liječnicima COVID bolnice u zagrebačkoj Dubravi. Okupila ih je udruga Kurenat iz Župe dubrovačke.

Mjeseci borbe s opakim virusom, na prvoj crti borbe protiv Covida, nisu prošli nezapaženo. Župljani su odlučili zahvaliti liječnicma KB bolnice Dubrava u Zagrebu.

- Da im se odužimo za što su bezrezervno pomagali svim ugroženim skupinama, da ih mi nekako recimo nagradimo, kazala je Maruška Sambrailo iz Udruge Kurenat. 

A ta nagrada je besplatni godišnji odmor u Župi dubrovačkoj. 

- Odnosi se na sve zdravstvene djelatnike kliničke bolnice Dubrava, neovisno da li su oni doktori ili u nekom drugom, neki drugi posao radi - da mogu doći od 5 do 7 dana, kazala je Sambrailo. 

Do sada se u cijelu priču uključilo više od 60 privatnih iznajmljivača i oni su svoje apartmane ponudili od početka travnja do konca listopada. Ipak, priča ide dalje - javljaju se i iznajmljivači iz grada Dubrovnika i Konavala, a u sve se žele uključiti i turistički vodiči.

- Zasad smo već, u prvome krugu, skupili preko dvije tisuće noćenja, što je izvrstan rezultat i odnosi se na cijelu sezonu, od travnja do listopada. Sad smo krenuli s drugim krugom prijava, zato što je bilo toliko iznajmljivača da su jednostavno inzistirali da ih se zapiše, kaala je Anamarija Kusalo, direktorica TZ Župa dubrovačka. 

Još jednom se pokazalo kako se dobro dobrim vraća, a želja je Župljana da se u ovu ili sličnu akciju uključi cijela Hrvatska.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!