Bivši izvođač izmuljivanja jezera blokirao prilaz u Trakošćanu

24.08.2023.

Zadnja izmjena 19:24

Autor: Ivica Grudiček/HRT/R.S.

Hrvatske vode nedavno su raskinule ugovor s tvrtkom Bagerkop Roberto o izmuljivanju Trakošćanskog jezera. Umjesto da makne strojeve, vlasnik Boris Rauš blokirao je put pa strojevi koji rade na sanaciji staze oko jezera ne mogu proći.


Hrvatske su vode s tvrtkom Bagerkop Roberto raskinule nedavno ugovor o izmuljivanju Trakošćanskog jezera. I umjesto da povuče strojeve, vlasnik Boris Rauš je damperom i bagerom blokirao put, strojevi tvrtke iz Višnjice koji rade na sanaciji staze oko jezera ne mogu proći.

Time se dodatno komplicira najavljeno izmuljivanje koje uskoro treba započeti tvrtka Hidroing. Hrvatske vode kažu da su upoznale s problemom mjerodavne institucije te da očekuju hitnu reakciju.

Milan Rezo iz Hrvatskih voda ističe da je riječ o nasilnom upadu i smetanju posjeda od strane bivšeg izvođača s kojima su Vode raskinule ugovor.

Sudski postupak


Posjed je u vlasništvu Dvora Trakošćan, odnosno Ministarstva kulture, a tim se putem koriste i Hrvatske vode u projektu izmuljivanja dodaje Rezo te zaključuje obavijestit ćemo bivšeg izvođača i zatražiti uklanjanje strojeva, a ako to ne učini slijedi tužba i sudski postupak koji ovdje ide po hitnoj proceduri.

Na novinarski upit hoće li intervenirati policija, Rezo odgovara da je sve u rukama institucija.

HRT-u se priopćenjem obratio i bivši izvođač Boris Rauš. Tvrdi da nikakve blokade na Trakošćanskom jezeru nema jer primopredaja radova još nije obavljena.

Rauš ističe da Hrvatske vode govore neistinu, tvrdi da su njegovoj tvrtki dužni još 400 tisuća eura te da 35 tisuća kubnih metara izvađenog mulja nisu priznali. Poručuje da je cijeli slučaj predan sudu te da njegova tvrtka ima dokumente kojima će dokazati da propusta s njihove strane nema.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!