Boro Nogalo vraća se u bolnicu Srebrnjak i ponovno se kandidira za ravnatelja

08.09.2021.

18:08

Autor: V.G./Hina/HRT

Boro Nogalo

Boro Nogalo

Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

Bivšem dugogodišnjem ravnatelju Dječje bolnice Srebrnjak Bori Nogalu u srijedu je ukinuta suspenzija, te se on već ovoga tjedna vraća u bolnicu i poručuje da će se ponovno kandidirati za ravnatelja.  

Nogalo je potvrdio Hini da je danas potpisao izvansudsku nagodbu s dr. Duškom Markov Glavaš, vršiteljicom dužnosti ravnateljice bolnice, kojom je suspenzija ukinuta te se on već ovaj petak vraća u bolnicu na radno mjesto voditelja odjela fizikalne terapije.

Najavio je da će se javiti i na natječaj za ravnatelja bolnice koji je otvoren do subote.

Nogalo kaže da je devet i pol mjeseci bio pod suspenzijom, cijelo to vrijeme nije radio, a dobivao je pola plaće.

Maknut je, kaže, s podmetnutom, izmišljenom pričom i s jedinim ciljem da ga se ukloni kako bi tadašnja vladajuća struktura s bolnicom mogla raditi što hoće.

Lijepo je da je sadašnja v.d. ravnateljice to shvatila i da smo se dogovorili da ponovno radim. U svakom slučaju sramota je sve to što se dogodilo, kaže Nogalo.

Prije dva mjeseca dobio je i pravomoćnu presudu prema kojoj je njegova smjena bila nezakonita. Sada, kada je ukinuta suspenzija, kaže da je odustao od svih tužbi.

Nogala je potkraj prošle godine suspendirao bivši ravnatelj dr. Ivo Dumić Čule, imenovan nakon što je Nogalo krajem 2019. iznenada smijenjen s ravnateljske dužnosti i to nakon što je 23 godine vodio Dječju bolnicu Srebrnjak.

S čelnog mjesta u bolnici smijenilo ga je tadašnje Upravno vijeće na čijem je čelu bila Ana Stavljenić-Rukavina, a obrazloženje su bili veliki financijski gubici, nezakonita zapošljavanja i činjenica da Gradski ured za zdravstvo nije imao uvid u projekte bolnice.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!