"Bošnjaka u Hrvacama ne bi pobijedio ni Tuđman"

31.05.2021.

17:26

Autor: Zoran Kukilo/Regionalni dnevnik/HRT

Dinko Bošnjak

Dinko Bošnjak

Foto: HRT / HTV

U Hrvatskoj ima dosta gradonačelnika i načelnika koji su na vlasti niz godina, među rekorderima je HDZ-ov Dinko Bošnjak koji je već 28 godina načelnik općine Hrvace. Uvjerljivom pobjedom prošle nedjelje započeo je njegov čak osmi mandat.

Dinko Bošnjak načelnik je postao kao 33-ogodišnjak, a na istom je mjestu i danas kad je prešao 60-tu. Zadovoljan je, kaže: "Hvala Bogu, sve je to dobro prošlo - 81 posto".

Kad je započeo sad već davne 1993. godine , pola općine s manje od 4 tisuće stanovnika, smještene između Sinja i Vrlike, bilo je pod okupacijom. Porušeno je bilo više od 800 objekata, a škole i crkve su bile zapaljene. Spržena zemlja, prisjeća se Bošnjak.

Dječji vrtić, pothodnik ispod državne ceste, školska dvorana - samo su posljednji projekti kojima se hvali/kojima se može pohvaliti. Hrvace imaju 'diskonte', školu, liječnike, zubare, frizere, pekara. "Sve živo imamo", tvrdi načelnik Bošnjak.

Tako ne misli njegov suparnik, koji je već dvaput pokušao pobijediti Bošnjaka na izborima. Proziva ga zbog iseljavanja stanovništva i neotvaranja radnih mjesta.


Željko Domazet

Željko Domazet

Foto: HRT / HTV

- Spominje se škola, struja , voda, to nije novac iz proračuna, to je novac države Hrvatske. Uvijek se postavlja pitanje gdje je novac, to je nekih 600 - 700 milijuna kuna, gdje je to nestalo?, pita Željko Domazet iz Domovinskog pokreta. Kaže: "Bošnjaka u Hrvacama ne bi pobijedio ni Tuđman".

Desetljeća prolaze, Dinko Bošnjak ostaje. Osmim mandatom dočekat će zasluženu mirovinu kao načelnik Hrvaca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!