11:55 / 14.09.2021.

Autor: Studio4/HTV

Cvrtila: Pokretanje moje smjene je osveta, kakvu to poruku šalje društvu?

Adrijana Cvrtila, direktorice gradske tvrtke Eko Moslavina

Adrijana Cvrtila, direktorice gradske tvrtke Eko Moslavina

Foto: Studio 4 / HRT

Aktualni kutinski gradonačelnik pokrenuo je smjenu Adrijane Cvrtile, direktorice gradske tvrtke Eko Moslavina nakon njezinih istupa u javnosti u kojima je ukazala na mogući nepotizam, uhljebljivanje i političko zapošljavanje u kutinskoj gradskoj upravi, pri čemu je izravno prozvala čelnike HSLS-a i HDZ-a.Da je protiv nje pokrenuta smjena, potvrdila je u telefonskom razgovoru za Studio 4 HTV-a.


- Jučer je raspisan javni natječaj za direktora tvrtke Eko Moslavina. Mogu reći da je moja smjena osvetničkog karaktera nakon što sam javnosti iznijela koruptivne radnje gradonačelnika i predsjednika gradskog vijeća, kazala je.


Da je riječ o osveti razvidno je, kaže, iz činjenice da za nijedno od preostala tri trgovačka društva u Kutini nije raspisan natječaj za člana uprave. 


- Mene naprosto čudi da gradonačelnik nije raspisao natječaj za svoje gradonačelničko mjesto koje je opterećeno nezakonitim radnjama trgovanja utjecajem, nego je raspisao za moje radno mjesto za koje nije bilo niti jedne nepravilnosti u radu. Koju poruku šaljemo kao društvo onima koji prijavljuju nezakonitosti? Umjesto da gradonačelnika Zlatka Babića privedu zbog kaznenog djela trgovanja utjecajem, kao što smo to vidjeli u Međimurju, njemu se daje prilika da se osvećuje i da me smjenjuje, kazala je za Studio 4 HTV-a.


Nije željela odgovoriti na pitanje je li istina da je danas kontaktirala s predstavnicima Uskoka.


Izjavila je i kako je u protekle četiri godine Eko Moslavina postigla uistinu zavidne rezultate u implementaciji Zakona o gospodarenju otpadom i cjelokupnog sustava i Gradu Kutini, a ostvarivali su, dodaje, i značajno bolje financijske rezultate.

Podsjetimo, direktorica komunalne tvrtke u Kutini, HSLS-ova Andrijana Cvrtila, objavila je snimke kojima navodno prokazuje političke pritiske pri zapošljavanju od strane HDZ-ova kutinskog gradonačelnika i HSLS-ova predsjednika Gradskog vijeća. Prozvani akteri tvrde da je afera inscenirana.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!