Domu u Nazorovoj račun za plin 131 tisuća kuna, oglasio se Tomašević

01.02.2022.

12:05

Autor: V.G./HRT

Dječji dom Zagreb/Tomislav Tomašević

Dječji dom Zagreb/Tomislav Tomašević

Foto: Željko Lukunić/HTV / PIXSELL/HRT

Poskupljenje plina u Zagrebu pogodilo je i Dom za nezbrinutu djecu u Nazorovoj ulici. Račun za prosinac 2020. iznosio je 35 tisuća kuna, a za prosinac prošle godine čak 131 tisuću unatoč tomu što su potrošili manje plina nego godinu prije.


- Unatoč dugotrajnim najavama da će energenti poskupjeti znači očekivali smo da će poskupjeti međutim da će ovoliko poskupjeti zaista smo se šokirali iznosom računa. Ovdje boravi do 90 djece, 10 majki s djecom tako da objekt se grije na plin, kuha se ne plin i plin nam je zaista osnovni energent, rekla je Jasna Ćurković Kelava, ravnateljica Dječjeg doma Zagreb.

Račun za plin Doma u Nazorovoj komentirao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

- Bilo je i pitanje gradskih vrtića, škola, bolnica. To su sve gradske ustanove kojima je grad osnivač i tu pazimo da ne dođe do nikakvih udara što se tiče cijene plina i naša odgovornost je da taj udar apsorbiramo. Dom u Nazorovoj koliko znam je državna ustanova tako da to je još jedan razlog zašto grad i država moraju naći neko rješenje. I to nije tako samo u Hrvatskoj, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!