Donacija djeci sportašima iz Ukrajine

20.07.2022.

08:32

Autor: Hrvoje Đurašin/V.K./Vijesti/IMS/HRT

Donacija mladim sportašima

Donacija mladim sportašima

Foto: HTV / HRT

U ukrajinskom centru na adresi Gundulićeva 5, djeci sportašima iz Ukrajine bit će uručena donacija sportske opreme. Riječ je o mlađim, kadetskim reprezentativcima stolnotenisačima, a akciju organiziraju izbornik kadetske reprezentacije Hrvatske uz podršku i donaciju Lions klub GEA. 


Njih devet, mlađih kadetskih stolnoteniskih Ukrajinskih reprezentativaca s obiteljima - majkama,očevima,braćom i sestrama, borave već tri mjeseca u Osijeku i uz školovanje, svakodnevno treniraju u osječkom stolno teniskom klubu "Vodovod", koji im je u svakom pogledu pružio nesebično domaćinstvo i sve potrebne uvjete da se nesmetano nastave baviti sportom. Novo ugodno iznenađenje je i donacija potrebnog novog sportskog kompleta opreme za stolni tenis. Ideju kadetskog izbornika hrvatske stolno teniske reprezentacije, objeručke su prihvatile i realizirale članice osječkog Lions cluba GEA.

- Bit će donirana oprema za stolni tenis,što im je u ovom trenutku najbitnije. Da zaborave na strahote rata, jer preko sporta to najbolje mogu.Znači ruksak,trenirka,hlače,tenisice i po želji svatko je izabrao reket, gume i ostalo, govori Dragan Knežević, izbornik Hrvatske kadetske stolnoteniske reprezentacije.

- Najmanje što možemo napraviti da omogućimo toj djeci da se koliko toliko osjećaju dobrodošlo i normalno, nastavljajući sa svojim dijelom života koji im je jako važan,a to je upravo sport, naglašava Kornelija Mlinarević iz Lions cluba GEA.

Kako je s Ukrajinskim mladim sportašima čak dvadeset i četvero članova njihovih obitelji, članice Lions cluba su istaknule da ako ima bilo kakvih potreba za pomoći da uvijek mogu računati na njih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!