14:57 / 23.02.2022.

Autor: HRT/I.B.

Podignuta optužnica protiv Haralda Kopitza

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu protiv 57-godišnjeg Haralda Kopitza koji je krajem rujna u zagrebačkim Mlinovima ubio svoje troje djece, a zatim je pokušao ubiti i sebe.

"Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon provedene istrage, 23. veljače 2022. podiglo pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv državljanina Republike Austrije (1965.) zbog počinjena tri kaznena djela protiv života i tijela, odnosno tri teška ubojstva iz članka 111. točka 1. i 2. u vezi s člankom 51. Kaznenog zakona", objavio je DORH.

"Optužnicom se okrivljenika tereti da je 24. rujna 2021. oko 22:00 sata, u Zagrebu, u stanu u kojem je boravio sa svoje troje maloljetne djece (2013., 2013. i 2016.), s unaprijed stvorenom namjerom da djecu liši života, iskoristio povjerenje djece prema njemu kao ocu i počinio navedena kaznena djela na štetu djece", navodi se u priopćenju.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu zatražilo je u optužnici da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor do okončanja kaznenog postupka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i zbog posebno teških okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela, dodaje se.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!