Dulibić: Moramo biti odgovorni, poštovati mjere i cijepiti se

16.07.2021.

07:40

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/I.H./HRT

Diana Dulibić, ravnateljica ZJZ-a Šibensko-kninske županije

Diana Dulibić, ravnateljica ZJZ-a Šibensko-kninske županije

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Šibensko-kninska županija ima oko 99.000 stanovnika, od kojih je cijepljeno oko 36.000 odraslih osoba, rekla je gostujući u Dobro jutro, Hrvatska Diana Dulibić, ravnateljica ZJZ-a Šibensko-kninske županije.

Cilj je bio da do 1. srpnja procijepe oko 50% stanovništva, dodala je, u čemu nisu uspjeli i nisu u potpunosti zadovoljni. Dulibić je rekla da cjepiva imaju, dostupna su i svi dolaze vrlo brzo na red. 


Kako bi Šibensko-kninska županija postala "korona free destinacija", rekla je da svi moramo biti odgovorni, poštovati mjere i moramo se cijepiti - to je najučinkovitija metoda za sprečavanje širenja zaraznih bolesti. 


Većina turističkih djelatnika, objasnila je, cijepila se potkraj travnja. 


Na području županije trenutačno nisu određene strože mjere, inspekcija kontrolira imaju li svi COVID potvrde. Dulibić je rekla da će danas imati sjednicu županijskog stožera, zajedno s načelnicima stožera gradova i općina. Očekuje donošenje preporuka vezano za skupove na kojima se ne može kontrolirati imaju li svi covid potvrde, smatra da takva okupljanja treba izbjegavati jer ne smijemo dopustiti da uđemo u crveno. 


- Iskustvo prošle sezone pokazuje nam koliko nam je malo dana trebalo da uđemo u crveno, zato je važno poštovati sve mjere, rekla je. 


U Šibensko-kninskoj županiji cijepljenje provode gotovo sve zdravstvene ustanove, rekla je, ima i mnogo otvorenih punktova gdje se može cijepiti bez najave. Zadovoljna je time što se sve više mladih dolazi cijepiti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!