13:49 / 15.07.2021.

Autor: V.G./HRT

DZS produljio rok za prijavu za popisivače do 18. srpnja

Popis stanovnika/Arhiva

Popis stanovnika/Arhiva

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Državni zavod za statistiku produljio je rok za prijavu za popisivače i kontrolore koji će sudjelovati u prvom digitalnom popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021.

Pozivaju sve zainteresirane kandidate za popisivače da na stranici www.popis2021.hr popune prijavu do 18. srpnja 2021., odgovore na postavljena pitanja i sudjeluju u prvom digitalnom popisu stanovništva.

Uvjeti za prijavu su: državljanstvo Republike Hrvatske s prebivalištem ili reguliranim boravištem u Republici Hrvatskoj, navršenih 18 godina u trenutku popunjavanja prijave, završeno najmanje srednjoškolsko obrazovanje, poznavanje rada na računalu te valjana adresa elektroničke pošte.

Terenski popis u kojem će sudjelovati popisivači provodit će se na jesen od 27. rujna do 17. listopada ove godine.


U prosjeku popisivač će moći zaraditi 5000 do 6000 kuna, ovisno o broju zaduženih popisnih jedinica i broju samostalno popisanih kućanstava u prvoj fazi popisa.

Preporuka Stožera civilne zaštite i epidemiologa za sve popisivače jest da se cijepe, što će, uz poštovanje epidemioloških mjera, cijeli proces učiniti sigurnijim. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!