Erlić: Sljedeći tjedan predstavit ću svoj plan za EU fondove

12.01.2023.

13:39

Autor: HRT/Hina

Šime Erlić

Šime Erlić

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Predloženi novi ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić najavio je da će saborskim zastupnicima sljedeći tjedan predstaviti svoj plan za unaprjeđenje sustava apsorpcije EU fondova za novu perspektivu do 2027. godine.

- Znam da je interes medijima velik, no još uvijek nisam ministar, tako da molim za strpljenje, istaknuo je Erlić u izjavi dan nakon što ga je predsjednik Vlade Andrej Plenković predložio za ministra koji će zamijeniti Natašu Tramišak.

Erlić je trenutačno u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova na dužnosti državnog tajnika, a najavio je da će se saborskim zastupnicima i javnosti predstaviti sljedeći tjedan.

- Saborskim zastupnicima predstavit ću svoj plan za unaprjeđenje sustava apsorpcije EU fondova za novu perspektivu 2021-2027 i na koji način možemo dodatno pridonijeti ujednačenom regionalnom razvoju Hrvatske, rekao je Erlić.

Zahvalio se premijeru Plenkoviću na ukazanom povjerenju, kao i Predsjedništvu HDZ-a i parlamentarnoj većini na podršci.

- Već sam dugo u sustavu EU fondova, a u Ministarstvu sam državni tajnik zadnje dvije i pol godine. Radio sam na izradi programskih dokumenata kojima se definiraju prioriteti ulaganja iz EU fondova u razdoblju 2021.-2027, kaže Erlić.

Erlić je predsjednik zadarske gradske organizacije HDZ-a i član Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo inovacije i investicije.

Rođen je u Zadru 1985. godine, a po zvanju je diplomirani ekonomist i sveučilišni specijalist.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!